Er det vanskelig å finne gratis Wi-Fi i London?

free-wifi-in-london

Jeg er bekymret. Jeg skal til London før jul og skal både kose meg og jobbe litt. Jeg trenger derfor tilgang til gratis Wi-Fi under oppholdet. Er det vanskelig å finne?

Det å reise til London for å kombinere arbeid og fritid er blitt mer og mer vanlig. Men, sannheten er at det ikke bare er folk som reiser til London for å jobbe som trenger tilgang til Internett lenger. Faktisk er behovet for Internett nesten blitt større hos den vanlige person på reisefot. For, etter en travel dag i London der man ser på severdigheter, reiser med London Eye og spiser litt fish&chips har man jo tatt titalls bilder. Hva skal man med disse bildene? De fleste ønsker å legge de ut på Facebook, på Instagram eller sende de over WhatsApp for å fortelle omverdenen om hva som skjer i London. Men, det å laste opp bilder tatt i høy oppløsning krever masse data, og bruker du 3G/4G tilkobling kan det fort koste mye penger. Hva er løsningen? Gratis Wi-Fi.

Men, hvor finner man gratis Wi-Fi i London? Er det vanskelig å finne?

gratis wi-fi i London

Hvor vanskelig er det å finne gratis Wi-Fi i London?

Det er like vanskelig å finne gratis Wi-Fi i London som det er å finne røde busser. Hvis du skjønner ironien i det svaret, skjønner du også at det er veldig enkelt å finne gratis Wi-Fi i London. Men, du bør være litt på vakt for det er jo gratis Wi-Fi, samtidig som du må betale for det. Høres det litt rart ut? Her er forklaringen!

Nesten alle kafeer og restauranter i London gir deg nå tilgang til gratis Wi-Fi når du besøker dem. Men, ettersom du som regel får koden til Wi-Fi nettverket når du handler noe eller når du spør kelneren som tar opp bestillingen betyr det jo egentlig at du betaler for tjenesten. Om du ikke kjøper deg en kopp kaffe på Starbucks får du ikke tilgang til passordet, og dermed blir det ingen surfing. Det samme gjelder på restauranten der du spiser middagen din.

Men, mat og drikke må man jo ha, og dermed så kan man tenke på det som gratis Wi-Fi, ettersom du uansett ville ha kjøpt deg noe å spise eller drikke, og dermed får du gratis Wi-Fi med i prisen. Det er jo praktisk! Er du usikker på om stedet du besøker har gratis Wi-Fi er det bare å se på døra (mange har klistremerker som sier Free Wi-Fi eller så kan du spørre betjeningen på stedet).

Det samme gjelder hotellene!

De fleste hoteller har gratis Wi-Fi tilgjengelig til deres besøkende. Det er allikevel veldig lurt å sjekke dette i detalje før man booker hotellet. Grunnen er nemlig at der det ikke er med i prisen må man ofte betale utrolig mye for å få tilgang til denne tjenesten. Det er veldig likt frokost på hotellet. Er det med i prisen er det rimelig. Må du derimot bestille frokost i tillegg koster det deg gjerne 200 NOK eller mer per person per frokost.

Kanskje du har planer om å jakte på ett hotell med gratis Wi-Fi for å sette deg inn i resepsjonen og brukte tilkoblingen der. Det fungerer derimot vanligvis ikke ettersom de fleste hoteller i London har passord som kreves for å bruke Wi-Fi nettverkene. Dette passordet får du enten i resepsjonen eller så finner du det på hotell rommet.

Er du så heldig at du finner et hotell eller restaurant eller kafe som har gratis Wi-Fi og som ikke krever passord er det jo topp. Men, du bør være på vakt ettersom slike nettverk er lette å hacke og dermed kan uvedkommende med mørke intensjoner enkelt stjele info fra deg og din digitale enhet som du ikke blir så glad for. I slike tilfeller kan en VPN tilkobling holde deg trygg. Du kan lese mer om VPN tjenester og tilkoblinger her.

Noen hoteller med gratis Wi-Fi i London

Vil du få noen konkrete navn på hoteller i London med gratis Wi-Fi. Her finner du tre slike som i skrivende stund har gratis Wi-Fi.

  • Corinthia Hotel London – ett av de beste og mest eksklusive hotellene i London. Vil du lese om flere hoteller med like mange stjerner, sjekk vår artikkel om de beste hotellene i London.
  • Egerton House Hotel – dette sies å være ett av de beste hotellene i London også. Det ligger på tredjeplass for øyeblikket på TripAdvisor, og det vitner om mange glade gjester som likte både service, interiør og gratis Wi-Fi.
  • The Levin – et hotel med fire stjerner som er en god del billigere enn de to vi nevnte først. De har også gode tilbakemeldinger og gratis WiFi.

Vi kan ikke garantere at hotellene som vi nevnte ovenfor vil ha gratis Wi-Fi tilgjengelig for alltid, og heller ikke til alle gjester. Av og til varierer de dette veldig, så når du besøker booking.com og leser om disse eller andre hoteller les nøye hva de skriver om bruk av Wi-Fi på hotellet før du reserverer rom!

Da er det bare å glede seg til reisen til London! Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å skrive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *