Big Ben

Hvis du vil besøke et av Londons mest ikoniske landemerker, Big Ben, er du på rett sted. Big Ben er faktisk kallenavnet på klokketårnets store klokke. Likevel har det blitt synonymt med hele klokketårnet og er et av de mest gjenkjennelige symbolene i London. Her er hva du trenger å vite om å besøke Big Ben.

Store Ben

Big Bens historie og opprinnelse

Big Ben ble ferdigstilt i 1859 og er offisielt kjent som Elizabeth Tower. Den ble designet av arkitekten Augustus Pugin og oppkalt etter Sir Benjamin Hall, kommisjonæren for det hele på byggetidspunktet. Tårnet er 315 meter høyt og har blitt et ikonisk symbol på London.

Hvorfor er Big Ben så populær blant turister i dag?

Big Ben er en av Londons mest populære turistattraksjoner, med tusenvis av besøkende som strømmer til tårnet hvert år. Tårnets slående design og historiske betydning gjør det til et must-besøk reisemål for alle som reiser til London. I tillegg har klokken som ringer på timen blitt en typisk del av Londons lydbilde.

Inngangsbillett og åpningstider

Dessverre er innsiden av Elizabeth Tower ikke åpent for publikum for generelle besøk. Imidlertid kan besøkende fortsatt se tårnet fra utsiden og se på den fantastiske arkitekturen og lære mer om tårnets historie. Tårnet er opplyst om natten, noe som gjør det til et vakkert syn etter at solen går ned.

Busser til Big Ben

Hvis du ønsker å besøke Big Ben, er det flere busser du kan ta for å komme dit. Noen av de mest populære rutene inkluderer:

  • Buss 11: Denne ruten starter ved Fulham Broadway og slutter ved Liverpool Street Station, og passerer mange av Londons berømte landemerker, inkludert Big Ben.
  • Buss 88: Denne ruten starter ved Clapham Common og slutter ved Camden Town, forbi Big Ben og andre populære turistmål som London Eye og Trafalgar Square.
  • Buss RV1: Denne ruten går fra Covent Garden til Tower Gateway og passerer Big Ben underveis.

Andre måter å komme seg til Big Ben på

I tillegg til å ta buss, er det flere andre transportalternativer for å komme til Big Ben. Du kan ta metro til Westminster stasjon, bare en kort spasertur fra tårnet. Du kan også ta en båt langs Themsen for å få en unik utsikt over tårnet fra vannet.

Avslutningsvis, hvis du planlegger en tur til London og ønsker å se et av byens mest ikoniske landemerker, er Big Ben et must-besøk reisemål. Selvom du ikke kan gå inn i tårnet, er det mange måter å beundre den fantastiske bygningen på fra utsiden. Så enten du kjører buss, T-banen eller hopper på en båt, ta deg tid til å besøke Big Ben under turen til London.

Big Ben bilder