Nyttig før reisen

Her finner du litt informasjon om London og England som kan være greit å ha lest igjennom før du reiser av gårde.

1) Klokka
I England bruker de GMT-tid, det vil si at klokka er «0″. I Norge er klokka alltid en time mer enn i London, så det vil si at du må stille klokka en time tilbake når du ankommer England.

Important London information

2) Bilkjøring
Hvis du planlegger å leie en bil i England, bør du tenke deg om en gang til. De kjører tross alt på «gal side av veien», i allefall sett med norske øyne, og i tillegg er rattet på gal side foran i bilen. Dette tar tid å venne seg til, og om du tilfeldigvis glemmer det hele for noen sekunder kan konsekvensene være dyrebare. Kanskje du bør vurdere å reise med tog eller buss i stedet?

3) Vink til sjåføren
Det er ofte sånn at buss-sjåførene ikke stopper for de som sitter på bussholdeplassen, hvis de ikke vinker og gir signal om at de ønsker å gå på bussen. Dermed er det viktig at du reiser deg opp og vinker til sjåføren hvis du ønsker at bussen ikke skal kjøre forbi deg der du sitter på stoppet og venter.

4) Elektrisitet / kontater
En av de tinga som skaper problemer for mange i England er kontaktene. Mobilen har gått tom for batteri og du ønsker å lade den opp, men så ser du at kontaktene er annerledes enn de vi har i Norge. De fleste hoteller kan hjelpe til med en litt dings som gjør at din lader kan kobles til de engelske stikk-kontaktene, men om ikke annet kan du også ta med deg hjemmefra, bare for å være på den trygge siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *