Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er et kjent og viktig torg i London. Det er kjent for sine sterke lys og store elektroniske skjermer, og det har hatt denne statusen siden 1819. Torget ligger i hjertet av London, og mange besøker det, også fordi det er en av inngangsdørene til det berømte Soho-distriktet.

Piccadilly Circus ble viktig fordi det er et sentralt punkt der flere travle veier møtes. Det er som et knutepunkt hvor folk kan gå i forskjellige retninger. De store elektroniske skiltene og fargerike lysene gjør at den skiller seg ut, og mange turister liker å ta bilder der.

Gjennom historien har Piccadilly Circus vært et sted for viktige arrangementer. Under andre verdenskrig ble de elektroniske skjermene slått av for å unngå å tiltrekke seg oppmerksomhet under luftangrep. Etter krigen kom lysene på igjen, og torget ble livlig igjen.

I dag er Piccadilly Circus fortsatt et populært sted. Det er et møtested, et sted å slappe av og et knutepunkt for underholdning. Mange teatre og butikker omgir torget, noe som gjør det til en pulserende del av London. Folk samles der for feiringer, arrangementer, eller bare for å nyte den livlige atmosfæren.

Dette er sentrum av West End, med mye trafikk som kommer fra de fem veiene som fører til selve torget. På torget finner du en fontene, og rundt torget finner du de store neonreklamene som har blitt til et av hovedsymbolene på torget.

Metro: Piccadilly Circus

Picadilly sirkus