London fangehull

London Dungeon er et helt spesielt museum som bringer besøkende tilbake til middelalderen. Etter å ha betalt inngangsbilletten kan du nyte et program som varer mellom 1 og 1 1/2 time. I løpet av denne tiden vil du se dukker og filmer, gå rundt i tidligere London, og bli eskortert av passende lys- og lydeffekter. Hovedtemaet i London Dungeon er historien om Jack the Ripper.

Dette museet anbefales også for barn, men foreldrene bør advares om at det kan være skummelt. Hvis du kommer med eldre barn eller ønsker en spesiell, romantisk date med din kjære, kan London Dungeon være akkurat det du leter etter.

Nyttig informasjon om London Dungeon

Adresse: Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, London SE1 7PB
Metro: Waterloo (nærmeste stasjon)
Inngangsbillett: fra £32 (voksne) – billetter hos Viator
Åpningstider: 10.00-17.00 (med noen endringer fra tid til annen)

Hvordan reise til London Dungeon?

Det er flere metrostasjoner i nærheten av London Dungeon, men Waterloo er metrostasjonen nærmest fangehullet. Hvis du vil, kan du også vurdere å reise til Embankment, Charing Cross eller Westminster og gå derfra. Det ligger svært sentralt i London, nær populære aktiviteter som Aquarium, London Eye og Tower of London.

London Dungeon bilder

En kort historie om London Dungeon

London Dungeon er en kjent turistattraksjon som startet i 1974. Det var ideen til Annabel Geddes, som hadde ideen om å skape en skummel og interaktiv opplevelse som viser den mørke og ofte grusomme historien til London.

Annabel Geddes, sammen med teamet sitt, jobbet hardt for å designe en unik og oppslukende reise gjennom Londons fortid. Tanken var å bringe historiske hendelser til liv på en måte som var både underholdende og lærerik, med fokus på de mørkere og mer mystiske aspektene av byens historie. Da London Dungeon først åpnet dørene, ble det møtt med blandede reaksjoner. Noen mennesker var fascinert av den spennende og skumle opplevelsen, mens andre fant det litt skremmende. Over tid utviklet attraksjonen seg, og innlemmet nye historier, karakterer og teknologi for å forbedre besøksopplevelsen.

Til tross for de første blandede anmeldelsene, ble London Dungeon gradvis populær, og ble et must-besøk reisemål for de som søker en unik og chilling utforskning av Londons mørke historie. Attraksjonens evne til å blande underholdning med historie har gjort den til en varig og ikonisk del av Londons turismelandskap.

London Dungeon lå en stund et lite stykke utenfor Londons indre by, men har siden 2013 ligget i hjertet av London, ikke langt fra populære attraksjoner som London Eye og Tower of London.