William Morris utstilling

William Morris var en Engelsk tekstil designer, dikter og forfatter. Han var en skikkelig engelskmann, og en visjonær tenker. Han ble født i 1834 og døde i 1896 og han blir sett på som en frontfigur i et stort skille innenfor britisk tekstilkunst og produksjon på 1800-tallet.
Anarchy and Beauty
Utstillingen som du nå kan få med deg på Portrett Galleriet i London heter «Anarchy and Beauty», oversatt til god norsk blir dette noe sånn som «Anarki og Skjønnhet». Her kan du bli bedre kjent med William Morris selv, og du kan også se mye av hans verker og få ett inntrykk av hans innflytelse. Dette er faktisk den første store utstillingen som handler om Morris noensinne.

På utstillingen kan du også se en del møbler og tekstiler designet og laget av William Morris selv. Det finnes også litt samtidskunst utstilt fra samme tid laget av blant annet Dante Gabriel Rossetti og Edward Burne-Jones.

Utstillingen åpnet den 16 oktober i National Portrait Gallery i London og vil være tilgjengelig fram til 11 januar i 2015. Om du kommer i denne perioden og ønsker informasjon om andre ting som skjer i London, kan du finne slik informasjon her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *