To politiserier fra England verdt å få med seg

Har du vært i England og blitt forelsket i byen, i den herlige britiske måten å snakke engelsk på, eller kanskje i uniformene til de høflige og fine politimennene og politidamene i London? Har du kanskje lyst til å høre mer britisk Engelsk hjemme og se på TV serier som gir både action og bilder fra London samtidig? Her er to tips fra oss!

Har du noen gang hørt om Jed Mercurio? Han er en brilliant regissør som ikke bare regisserer, men han skriver også selve historiene. Det har han gjort med enorm suksess, og her anbefaler vi to serier som han har jobbet med og som han fremdeles jobber med, som begge er produsert for og av BBC i England. Dette garanterer at du får den typiske engelske atmosfæren, samtidig som du får kvaliteten som også kjennetegner produksjoner som er laget av BBC.

Så, hvilke er de to TV seriene som anbefales for deg som vil se mer av London, samtidig som du får med deg masse action og herlig Britisk Engelsk tale?

Bodyguard

Bodyguard er navnet på en utrolig populær BBC serie som ble vist i 2018. Den mottok mange priser og har hatt en enorm suksess, ikke bare på BBC i England, men også på Netflix verden rundt. Du finner den for øyeblikket også på Netflix i Norge, så den er enkel å finne og enkel å bli glad i.

Bodyguard
Bodyguard

Det er verdt å vite at Bodyguard kun består av en sesong og seks episoder for øyeblikket. Det går rykter om at de vil fortsette med en ny sesong ettersom den første ble så stor suksess, men det er ikke bekreftet enda.

De seks episodene blir du ferdig med veldig raskt, og spesielt etter 2-3 episoder for da har du blitt helt hekta.

Richard Madden som spiller hovedrollen i serien har vunnet mange priser for sine rolle som en politimann som får et spesialoppdrag med å beskytte en svært upopulær british politiker. Dette skaper problemer både i arbeidslivet og i privatlivet, og her er det duket for action hele veien gjennom.

Hvis du ønsker å se denne serien på BBC sine nettsider kan du lese mer om hvordan du kan se BBC på nettet i denne artikkelen.

Line of Duty

Dette er enda en TV serie som er laget av Jed Mercurio. Der Bodyguard kun varer i seks episoer og en sesong er Line of Duty en drøyere bit å tygge på. Her er det nemlig fem sesonger ute og den sjette sesongen produseres for øyeblikket. Det betyr at her har du mange timer med TV-titting som venter på deg, i allefall hvis du blir hekta, noe som høyst sannsynlig vil skje.

De første tre sesongene ble vist på BBC2 i England og hadde mellom 3-4,5 millioner seere. Dette er et svært høyt tall og grunnet suksessen valgte BBC å vise den fjerde sesongen på sin hovedkanal, og det gjorde at den fortsatte med over 9 millioner seere per episode. Det forteller noe om hvor populær denne serien er.

Line of Duty
Line of Duty

I Line of Duty møter vi en litt spesiell patrulje innenfor politivesenet i England. Det er nemlig gruppen som jobber mot korrupsjon innenfor politivesenet, og de som jobber med å sjekke at alt går riktig for seg. Det gjør dem til noen lite populære tjenestefolk, som igjen fører til mange problemer både på jobb og hjemme for de forskjellige offiserene.

Line of Duty er ikke så fyllt av action som Bodyguard, men det er fortsatt spenning og mye intriger og spennende ting som skjer hvis du sette i gang med å se på Line of Duty.

Den femte sesongen av Line of Duty har nettopp blitt gjort tilgjengelig på BBC sine nettsider. Du kan se en YouTube video med info om hvordan du ser den online her. Du kan også lese en artikkel om hvordan det kan gjøres her.

Hvis du må velge en av de to seriene…

Hvis du har begrenset med tid og bare ønsker å se en av disse ville nok vi anbefalt Bodyguard. Den er full av action, er lettere å se på, og du blir raskere ferdig. Men, vi har en mistanke om at du vil ha mer britisk action når du er ferdig med Bodyguard, og da kommer Line of Duty som et svært godt valg og en god mulighet.

Da er det bare å se på Line of Duty og Bodyguard. Du finner begge på norsk Netflix, så det er bare å kose seg! Om du begynner å lengte tilbake til London mens du ser på seriene er det bare å bestille flybilletter, og siden kan du lese mer om spennende aktiviteter, severdigheter og programmer her i vår norske London Guide!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *