Rodin og kunsten fra gamle Hellas [Utstilling]

RodinDen populære franske skulptøren Auguste Rodin besøkte London i 1881. Under besøket så han flere skulpturer fra gamle Hellas da han besøkte British Museum og han ble svært inspirert. Om du legger av et besøk til British museum i perioden mellom 26 april og 29 juli i 2018 kan du se hva som ble resultatet av dette besøket.

Selve utstillingen er et bevis i seg selv på viktigheten av kunstmuseum og andre kulturelle museer. De er med på å inspirere, underveise og påvirke. Og hadde det ikke vært for utstillingen i British Museum i 1881 som påvirket Rodin i slik grad, er det mulig at hans karriere og verk hadde sett annerledes ut enn slik vi kjenner den i dag. Men, heldigvis fantes British Museum i 1881, og det gjør det fremdeles i dag, så kom og bli inspirert og kanskje besøket vil påvirke din framtid og karriere også?

Under besøket i 1881 så Rodin mange skulpturer fra gamle Hellas. Mange av disse verkene var i dårlig tilstand og manglet hoder og andre kroppsdeler. Dette førte til at Rodin begynte å lage lignende skulpturer, og disse ofte uten hode. Og for å gjøre utstillingen enda mer spennende vil Rodin’s verker bli utstilt ved siden av flere skulpturer fra gamle Hellas, nettopp de som i sin tid inspirerte Rodin til å lage sine egne verker.

Rodin og kunsten fra gamle Hellas

British Museum
26 april – 29 juli

Vi håper du kommer til å kose deg i London og på denne utstillingen. For mer informasjon om London og hva som skjer i byen er det bare å lese videre rundt i vår norske London Guide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *