Impressjonismens historie

Inventing ImpressionismEn ny og utrolig spennende utstilling som heter Inventing Impressionism vil snart åpne i Nasjonalgalleriet i London.

I dag er impressjonismen og impressjonistene regnet for å være en flott epoke full av talenter og flotte bilder. Men, da det hele startet på 1870-tallet var det ikke så god mottakelse av denne bevegelsen. Denne utstillingen handler først og fremst om  Paul Durand-Ruel som så mulighetene innenfor impressjonismen og som dedikerte sitt liv til dette.

Paul Durand-Ruel var en kunsthandler i Paris og han oppdaget og støttet andre kunstnere i sin tid som Monet, Degas, Renoir, Piassarro og Sisley. Da han oppdaget impressjonismen prøvde han å gjøre sitt ytterste for at denne stilen skulle bryte igjen, og på denne utstillingen er det Paul Durand-Ruel som æres for sitt arbeid og pågangsmot, som gjør at vi i dag når vi besøker denne utstillingen kan se 85 flotte bilder laget under denne epoken og som er typiske impressjonist verker.

Utstillingen vil foregår i National Gallery fra 4 mars fram til den 31 mai. Gå ikke glipp av denne godbiten, og for mer informasjon om museet trykk her, og for mer informasjon om hva som skjer i London kan du trykke på teksten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *