Filmer med London i fokus

Har du lyst til å se vakre London på en film? Da snakker vi ikke om dokumentarer som handler om London, men vi tenker da på filmer av forskjellige slag som har handling i London og som gjør at du kan se vakre severdighter fra London og andre steder under filmen!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Den første filmen på lista er den fantastiske Sherlock Holmes filmen. Denne viser oss London noen hundre år tilbake i tid, men har en fantastisk britisk stemning og noe av det mest spennende og festlige du kan se på hvis du ønsker litt gammaldags London stemning. Gå ikke glipp av Sherlock Holmes og hans jakt på å fange Lord Blackwood. I denne filmen spiller blant annet Robert Downey, Jr., Jude Law, Rachel McAdams og Mark Strong.

Om du synes det er gøy med Sherlock bør du absolutt se BBC serien Sherlock også. Den kan du se på britisk Netflix, så om du ønsker informasjon om hvordan du kan se på British Netflix fra Norge, bør du lese denne artikkelen.

Closer
CloserEn annen film som har handling i London er Closer. Dette er et romantisk drama fra 2004 som er basert på den prisbelønnede novella Closer fra 1997. I hovedrollene i filmen treffer du Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law og Clive Own. Dette er historien om hvordan fire personer blir knyttet til hverandre, i kjærlighet, intriger og med masse drama. Og selvfølgelig, du kan se masse London underveis i filmen.

Bridget Jones’s Diary
Hu dama der trenger ingen videre introduksjon. Bridget Jones er jo så britisk og engelsk, og det er selvfølgelig også de to som kjemper om hennes hjerte, Daniel Cleaver (Hugh Grant) og Mark Darcy (Colin Firth). En utrolig morsom film, med mye britisk humor, og man kan også se en del steder i London i filmen som du senere kan se og besøke under din egen reise til London. Om du så lurer på hvem som vinner kampen om Bridget Jones sitt hjerte, må du se på filmen!

The Harry Potter
Harry Potter filmene finner sted i England og til tider også i London. Blant annet er den svært så travle stasjonen Kings Cross flere ganger med i filmene og man besøker også dyreparken i London. Om du vil bli kjent med den unge magikeren Harry Potter som spilles av Daniel Radcliffe, er det bare å se på Harry Potter filmene. Disse kan du se online hos Amazon.com blant annet, og det er også mulig å se disse online hos Amazon fra Norge. Du kan lese mer om dette her.

SnatchSnatch
En av våre favorittfilmer på denne lista er Snatch som ble laget i år 2000. Her er det mange tøffinger som spiller i hovedrollene, blant annet Brad Pitt, Jason Statham, Vinnie Jones og mange andre. HIstorien foregår i underverden til London og man følger det hele via to forskjellige historier, så her er det mye spenning, humor, litt vold og en svært så kritikerrost film. En film for herrene som ønsker en god film til kvelden.

Love Actually
Hvis det er en film som ikke trenger videre introduksjon er det denne. For mange er Love Actually like viktig som tre nøtter til askepott på julaften. Med denne filmen ankommer jula og med denne har man enormt mange grunner til å le. Det er ikke alltid at en film så full av stjerner som denne faktisk er bra, men i dette tilfelle har filmet faktisk blitt en supersuksess og fått en form for legende status. Blant skuespillerne som spiller i Love Actually finner du Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Kiera Knightley, Martine McCutcheon, Bill Nighy og Rowan Atkinson.

Da er det bare å glede seg til en helkveld fra London og England. Om du vet om andre filmer eller har gode tips og tanker, bare skriv en kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *