Stansted til London

London Stansted ligger ganske langt utenfor sentrum av London, men på grunn av det store antallet passasjerer som ankommer flyplassen, er det lett å komme seg fra flyplassen til sentrum. Her finner du noen av de enkleste løsningene:

Stansted lufthavn

1) Stansted Express (tog)

Stansted Express-toget går fra flyplassen hvert 15. minutt og når Liverpool Street innen 45 minutter. Dette toget stopper også ved Tottenham Hale og Stratford, som er koblet til undergrunnen.

2) Terravision (trener)

Terravision har flere busser som reiser til sentrum av London fra London Stansted. Den enkleste løsningen er National Express A6 som går hvert 10. minutt og tar deg til London Victoria. Prisen er £ 12 og tar ca. 75 minutter.

Du kan bruke rabattkoden 10STN05TER frem til 11.juni i 2023 for å få 10% rabatt på overføringer mellom Stansted og London Victoria og Liverpool Street/Stratford.

3) National Express (trener)

National Express har mange stopp i London, og de kan også hjelpe deg med transport fra for eksempel Stansted Airport til en hvilken som helst annen London Airport. Det er relativt billig og skal fungere bra.

4) Bestill en privat overføring.

Det er mulig å ha en privat sjåfør som venter på deg ved ankomst til Stansted flyplass. Bruk skjemaet nedenfor for å finne prisene og reserver en sjåfør som venter på deg i ankomsthallen på Stansted flyplass ved ankomst.


Du er nå klar til å nyte fantastiske dager i London etter at du ankommer Stansted Airport i London.

Mer informasjon om Stansted Airport

London Stansted Airport er en internasjonal flyplass i Essex, ca 42 miles (68 km) nordøst for London sentrum. Det er en av de seks flyplassene som betjener London-området og den fjerde travleste i Storbritannia, etter Heathrow, Gatwick og Manchester.

Flyplassen ble åpnet i 1943 som en base for Royal Air Force under andre verdenskrig, og ble senere en kommersiell flyplass på 1960-tallet. I dag er det et knutepunkt for mange lavprisflyselskaper, inkludert Ryanair og EasyJet.

Stansted lufthavn har tre hovedområder: innsjekking, avganger og ankomster. Terminalen er moderne og romslig, og tilbyr en rekke passasjerfasiliteter, inkludert butikker, restauranter og barer. Det er også fasiliteter for forretningsreisende, for eksempel møterom og executive lounger.

Flyplassen har ulike transportalternativer for å komme til og fra London sentrum, inkludert Stansted Express-toget, som tar passasjerer til Liverpool Street Station på rundt 45 minutter. Buss og buss tjenester og taxi og privat bilutleie alternativer.

Når det gjelder destinasjoner, tilbyr Stansted Airport flyreiser til et bredt spekter av europeiske og internasjonale destinasjoner, inkludert store byer som Paris, Berlin, Barcelona og New York. Det er også en inngangsport til mange populære europeiske feriemål, som den spanske Costa del Sol og de greske øyene.

Samlet sett er Stansted Airport en moderne og effektiv flyplass som tilbyr en rekke fasiliteter og transportmuligheter for passasjerer som reiser til og fra London.

Noen andre interessante fakta om Stansted Airport.

  • Flyplassen ble designet av den anerkjente arkitekten Sir Norman Foster, som også designet andre ikoniske bygninger som Gherkin i London og Riksdagen i Berlin.
  • Stansted lufthavn ble opprinnelig bygget som en erstatning for Heathrow lufthavns terminal 4, men har siden blitt en betydelig flyplass i seg selv.
  • Flyplassen har en enkelt rullebane, en av de lengste i Storbritannia på 3.048 meter (10.000 fot).
  • Flyplassen har vunnet en rekke priser for sine miljømessige bærekraftsinitiativer, inkludert å bli kåret til «Best Green Airport» i verden på 2020 Airport Service Quality Awards.
  • Stansted Airport er hjemsted for verdens største flyplasseide solpark, som dekker et område på 48 hektar og genererer opptil 7,5 MW elektrisitet.