Offentlig transport

Metro:

I London er det 12 forskjellige metrolinjer. Disse transporterer deg rundt til de viktigste stedene og områdene i London. De er effektive og går ofte. London er delt inn i forskjellige soner, så når du booker hotell kan det være viktig å finne ut av hvilken sone ditt hotell befinner seg i. Det viktige er vanligvis at det ligger i sone 1 eller 2, ettersom de fleste severdigheter og aktiviteter ligger i nettopp disse sonene. Prisen for å reise varierer ettersom det kommer ann på for hvor mange soner og hvor mange dager du kjøper deg billett, og i tillegg har det innvirkning når du reiser på dagen (i rushtid eller ikke). For mer informasjon om priser, les her. For metro kart, gå hit.

Buss:

Offentlig transport i LondonMed buss kan du reise overalt i London. Hvis du har bra med tid er det trivelig å ta bussen, ettersom du da ser London ovenfra, samtidig som du reiser mot målet du skal til. De kjente og kjære røde bussene har to etasjer, så det er jo reine turistbuss-følelsen du sitter med mens du kjører rundt på toppen av en slik. Ikke glem å gi signal til sjåføren når du vil av bussen, og heller ikke når du står på stasjonen og venter på at han skal stoppe for å plukke deg opp. Man går inn i bussen ved første døra og viser eller stempler billetten der.

Trikk:

London har hatt trikk siden år 2000 i den sørlige delen av byen. Det er tre trikkelinjer totalt, men totalt 39 stopper. Trikkene går først og fremst i Croydon området, og derfor kaller de den for Croydon Tramlink. Skinnene er totalt 28 kilometer lange, og er koblet til det nasjonale togsytemet på flere steder, og til metroen ved stasjonen Wimbledon (District Line).

DLR:

Offentlig transport billetterDocklands Light Railway kobler den østre delen av London sammen med resten av London. Dette er et modern togsystem som minner veldig om metroen, bare at den går over bakken (stort sett). Du kan bruke DLR med en vanlig transport billett, og du finner oversikten over stopp og lignende på metro kart. DLR bruker samme sonesystemet som metro. For å reise til for eksempel London City Airport bruker man DLR. Det morsomme er at de blir styrt fra sentralt kontor, men hvis det skulle være krise er det alltid en sjåfør ombord.

Overground:

London Overground er et togsystem med 83 stasjoner. Du kan bytte til DLR og metrolinjer på flere av stasjonene som hører med til overgrunnen. De fleste togene her kjører mellom 5.00 og 24.00 hver dag, og disse linjene kan man også finne på vanlige metro kart. Det er totalt 5 overground linjer i London.

Tog:

Med flere millioner reisende som kommer inn til London er det bruk for et godt utbygd tognett som tar folket trygt og raskt inn til London. De viktigste stasjonene i London for de som ankommer- eller reise fra London med tog er Blackfriars, Cannon Street, Charing Cross, Euston, Fenchurch Street, Kings Cross, Liverpool Street, London Bridge, Marylebone, Paddington, St. Pancras, Victoria og Waterloo. Hvis du kommer til London med tog er det bare å hoppe av toget på en av disse stasjonene, for så å reise videre med metro derra. Den meste travle stasjonen i London er London Bridge med 80 millioner passasjerer hvert år. på andre plass ligger Waterloo med 68 millioner og Kings Cross med 49 millioner passasjerer. For mer informasjon om togbilletter, togtider og priser – se tog i England.