Hvordan tyskerne så Første Verdenskrig

Det Britiske museum (British Museum) er et av de mest kjente museer i London, i England og i verden, og nå har de en svært spennende temporær utstilling på gang. Det offisielle navnet på utstillingen er: «The other side of the medal, how Germany saw the First World War.» 

Hvordan tyskerne så Første Verdenskrig

British MuseumPå denne utstillingen kan du se på flere medaljer/medaljonger som ble laget av en kunstner som levde og bodde i Tyskland mellom 1914 og 1919. Noen av disse er provokative og fungerte som en slags kritikk mot både krigen og alle unødvendige menneskeliv som gikk tapt. Andre mynter ble laget for å påvirke folk til  støtte Tyskland, samt mislike motstanderne enda mer. Noen av disse er nærmest apokaliptiske og portretterer død og ødeleggelse. Kunstneren bak disse medaljongene har også laget medaljonger som viser folk som sultet på grunn av krig.

Denne utstillingen forsøker å vise den Første Verdenskrig fra et litt annet perspektiv, samt gi et innblikk i hvordan livet så ut for mange i Tyskland og hva folk tenkte å ble servert under Første Verdenskrig i Tyskland.

Utstillingen har vært tilgjengelig siden den 9 mai og vil være tilgjengelig fram til den 23 november. Det finnes enda mer informasjon om utstillingen på museets offisielle side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *