Hjem Events - Norsk London Guide Utstillinger Silkeveiene – en utstilling.
Silkeveien

Silkeveiene – en utstilling.

Det kommer en kul utstilling på British Museum i London! Har du noen gang hørt om Silkeveien, eller Silkeveiene, de gamle handelsrutene som forbandt Asia, Afrika og Europa. Du kan se for deg kamelkaravaner som vandrer over ørkener eller handelsmenn som bytter silke og krydder på travle markeder. Men silkeveiene var langt mer enn bare én rute. De var et komplekst nettverk av stier som knyttet mennesker og steder fra Japan til Storbritannia, og fra Skandinavia til Madagaskar.

Denne utstillingen på museet vil vise deg hvordan disse reisene formet forskjellige kulturer og historier. Den fokuserer på en spesiell tid i Silkeveiens historie, fra rundt 500 til 1000 e.Kr. I løpet av denne perioden var det store fremskritt i hvordan forskjellige samfunn koblet sammen, og religioner spredte seg over kontinenter.

British Museum har slått seg sammen med nesten 30 andre institusjoner, og som et resultat kan du se gjenstander fra hele verden som på en eller annen måte er knyttet til Silkeveiene. Mange av gjenstandene du kan se på denne utstillingen har aldri vært i Storbritannia før, noe som gir besøkende en ekstraordinær mulighet til å lære mer om denne spennende tiden i historien.

Men denne utstillingen handler ikke bare om objekter. Når du besøker utstillingen, får du sjansen til å følge visse karakterer og figurer, for eksempel Willibald, en engelsk balsamsmugler, og en berømt kinesisk prinsesse som introduserte silkeoppdrett til sitt nye rike. Gjennom å følge historiene deres, kan du lære mer om Silkeveiene og dens innvirkning på livet den gang og på livet i dag.

Silkeveiene – en utstilling.

Sted: British Museum
Datoer: September 26, 2024 – februar 23, 2025

Høres ikke dette interessant ut? Billetten til denne utstillingen koster ca 17 GBP, og det er alltid lurt å bestille billetten på forhånd på Internett.

Vil du vite mer om andre utstillinger, konserter, programmer, festivaler, løpekonkurranser og aktiviteter i London? Finn ut hva som skjer i London her.

campingvogn på silkeveiene.
Illustrasjon laget med Bing Designer.

Leter du etter andre opplevelser i nærheten av museet?

Det er mange kule steder du bør besøke i nærheten av British Museum. Har du noen gang hatt sjansen til å spille Monopol i det virkelige liv, med deg som karakteren på bordet? Du bør lese mer om Monopoly Lifesized, svært nær museet.

Hvis du vil ha litt frisk luft i en grønn lunge i London? Ta en titt på Bedford Square Gardens, Russel Square eller Bloomsbury Square Garden.

Vil du lære enda mer om egyptisk historie? Petrie-museet som arbeider med egyptisk historie og arkeologi ligger bare noen kvartaler unna British Museum.

Stikkord:

Dato

sep 26 2024 - feb 23 2025

Tid

Hele dagen

Sted

British Museum
British Museum
Great Russell Street, London WC1B 3DG
Kategori

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *