Robert Burns-dagen

Robert Burns-dagen

Robert Burns var en berømt skotsk poet og lyriker som levde i det 18. århundre. Han ble født 25. januar 1759 i en liten landsby kalt Alloway i Skottland. Burns blir ofte kalt «Skottlands nasjonalpoet» på grunn av hans betydelige bidrag til skotsk litteratur og kultur.

Han vokste opp på gård, men han gjorde mer enn å ta vare på dyr; Han elsket å lese og skrive poesi. Burns skrev på skotsk, en versjon av engelsk som ble snakket i Skottland. Han skrev om hverdagsliv, kjærlighet, natur og vanlige folks kamp.

Hans mest kjente verk er «Auld Lang Syne», ofte sunget på nyttårsaften over hele verden. Du har kanskje hørt folk synge den og holde hender for å feire starten på et nytt år.

Hvordan er Robert Burns Day i London?

Robert Burns Day er en dag for feiring. På hvilken måte foregår feiringen? Tradisjonen er å spise haggis og tatties til middag, og skotsk whisky er viktig for feiringen. Mange barer og restauranter har spesielle menyer den 25. januar, noe som gjør det enkelt å delta i feiringen over hele London.

Mange steder feirer Robert Burns Day med poesiopplesninger, toasts og sekkepipemusikk. Den tradisjonelle ceilidh-dansen er enda en viktig del av feiringen.

Robert Burns-dagen

25 januar

Klar til å lære mer om whisky på Robert Burns Day?

Vil du nyte et whiskyrelatert program på Robert Burns Day? Se på neste side for å finne noen fantastiske whiskyprogrammer tilgjengelig i London.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *