London Marathon 2025

London er en av de vakreste byene i verden. Det er også et av de mest populære turistmålene i verden. Vil du se byen fra et annet perspektiv? Hvorfor oppdager du ikke byen mens du løper det årlige London maraton?

London Marathon ble grunnlagt i 1981. Det er det nest største løpet i Storbritannia. Det største arrangementet er Great North Run i Newcastle. Høres det ikke fantastisk ut å løpe en hel maratondistanse i London? Arrangementet arrangeres normalt i april hvert år, selv om det ble gjort noen endringer på grunn av covid-19.

Det er forskjellige løp tilgjengelig. Det er en del for profesjonelle løpere og en for de som løper for moro skyld og for å slå sine egne rekorder og begrensninger.

Det er viktig å merke seg at antall søkere er langt høyere enn antallet som er tillatt å delta i løpet. Som et resultat bør du være rask og be hvis du vil løpe denne maraton. Ifølge offisiell statistikk overstiger antall søkere ofte 400.000, mens antall personer som får lov til å løpe er omtrent 50.000 personer.

Vil du heller løpe et annet sted hvor du er sikker på å bli akseptert? Du kan lese mer omBudapest maraton og Praha maraton ved å klikke på lenkene.

London Marathon 2025

27 april

Mer informasjon: https://www.tcslondonmarathon.com/

Ikke bare er London maraton fantastisk på grunn av selve konkurransen. Hvert år støtter arrangementet en veldedighet og gir mye penger til denne saken. Gjennom årene har de støttet organisasjoner som arbeider for og hjelper kreftpasienter, mennesker med lærevansker, bekjempelse av global fattigdom og mange andre årsaker.

London Marathon-ruten

London Marathon er blant de seks beste maratonløperne i verden. Det er en av seks byer i de såkalte «World Marathon Majors». De andre byene på den listen er New York, Tokyo, Boston, Berlin og Chicago. Det er ikke tilfeldig at mange toppidrettsutøvere konkurrerer i London maraton hvert år.

Den totale distansen til London maraton er 42.195 kilometer (26.219 mi). Det er tre ulike utgangspunkt.

  • Den «røde starten» i sørlige Greenwich Park på Charlton Way
  • Den «grønne starten» i St. John’s Park
  • Den «blå starten» på Shooter’s Hill Road.

Rutene møtes etter ca 4,5km,. Fra dette øyeblikket bruker de alle samme rute. Løpere vil da se kjente attraksjoner som Cutty Sark; de vil løpe over Tower Bridge mens de nyter utsikten over Tower of London, gjør en stor runde på Isle of Dogs, før de kommer tilbake mot Tower of London, Monument, London Bridge, Millenium Bridge (du bør kunne se St. Pauls katedral da hvis du har energi til å ta hensyn til det), og så til slutt over Westminster-broen. Forhåpentligvis vil synet av Big Ben og det britiske parlamentet gi deg energi til å løpe den siste distansen langs St. James Park til Buckingham Palace før du svinger og løper de siste meterne av London maraton.

London Marathon

Er London maraton noe for deg?

Har du noen gang løpt maraton? Hvis du har, så vet du hva du er i for. Det er ingen store høydeforskjeller under London maraton, noe som betyr at dette er et ganske fint løp sett fra det perspektivet. Men hvis du aldri har løpt maraton før, er det flere ting du bør være oppmerksom på og ta hensyn til før du søker.

  • Du må starte forberedelsene tidlig. Mange anbefaler at du starter forberedelsene minst ett år før selve løpet.
  • Hvis du har mye erfaring, så er det lettere. Men hvis du starter fra bunnen av, gi kroppen din tid til å bli vant til avstandene. Start med kortere distanser og løp 5 km, 10 km, 15 km og 20 km flere ganger før du presser kroppen ytterligere. Det er lett å bli skadet hvis du plutselig presser kroppen din på måter den ikke er vant til.
  • Tren kortere distanser regelmessig, og gjør deretter en lengre løpetur maksimalt en gang per uke.
  • Selv om du vil bli bedre, ikke glem at du trenger å hvile. Du vil ofte prestere mye bedre etter noen hviledager enn om du løper hver eneste dag.
  • Bli vant til å få nok energi og hydrering mens du løper. Du lærer dette best gjennom erfaring, så finn ut hvordan du kan løpe i mer enn 40 km uten å treffe veggen.

Det er også en smart ting å finne noen man kan løpe sammen med og forberede seg sammen med. Vi opplever ofte perioder hvor motivasjonen daler, og da er det viktig å ha folk rundt seg som kan hjelpe deg og inspirere deg. Og så, noen uker senere, må du kanskje returnere den tjenesten til samme person.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *