Er togene i England rullestolvennlige?

Jeg skal ta fly fra Trondheim og til Gatwick, og videre derfra har jeg planer om å ta toget til Birmingham. Det jeg lurer på er hvordan er togene for meg som rullestolbruker? Er dørene bred nok? Kan jeg sitte i rullestolen (jeg klarer ikke å forflytte meg selv)? Hvordan er perrongene ved av- og påstigning?

Takk for spørsmålet. Dessverre blir svaret bare veldig generellt, men håper allikevel informasjonen hjelper! De aller fleste tog i England er rullestolvennlige, som igjen betyr at det er mulig å stige ombord, samt bevege seg inne i toget med disse. Målene som de sier er greie på de fleste tog er alle stoler som er 0,7m breie og 1,2m lange. Samtidig gir de beskjed at om man trenger hjelp ved påstigning eller avstigning eller videre bør man kontakte stasjonen en dag i forveien for å gi beskjed, for da kan de ordne med hjelp hvis det trengs.

Om det blir vanskelig å ta kontakt er det jo mulig å be en eller annen tilfeldig passasjer eller konduktør som er ved siden av toget om hjelp til av og påstigning, for når du først har kommet deg ombord bør ting gå veldig greit! Lykke til og skriv gjerne en kommentar i etterkant om hvordan turen gikk og hva slags erfaring du har fått med rullestol på togene i England!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *