Bli kjent med skyterne på det Britiske museet

ScythiansHar du hørt om skyterne? Kanskje du har det, eller kanskje du ikke har det. Uansett er utstillingen om skyterne i det Britiske museet noe du kan ha stor interesse av.

Skyterne beskrives ofte som de legendariske krigerne av sin tid. I perioden mellom 14 september og 14 januar kan du bli bedre kjent med disse hvis du besøker British Museum og tar en titt på utstillingen som har den offisielle tittelen: «Scythians – warriors of ancient Siberia.» Selve utstillingen er arrangert i samarbeid med  State Hermitage Museum i St Petersburg.

Skyterne var en gruppe mennesker, en kultur, som vi kjenner fra tiden mellom 900 og 200 før Kristus. De krysset veier med kjente kulturer som den Assyriske, den Persiske og den Greske kulturen, men allikevel er det mye skygge og lite vitenskap om hvem de faktisk var.

Basert på nyere oppdagelser er denne utstillingen nå blitt virkelighet. Her kan du se rester av klær som har blitt preservert under is, fantastiske smykker og til og med mumifiserte krigere og hester. Høres det ikke spennende ut?

Scythians – warriors of ancient Siberia

British Museum
14 september til 14 januar

Vil du lese mer om andre ting som skjer i London er det bare å lese videre i vår norske London Guide. Her finner du også informasjon om julemarkeder i byen, spennende aktiviteter, kjente restauranter, flere museer og mye mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *