Oxford

Oxford befinner seg 80 kilometer vest for London, og er den eldste universitetsbyen i England. Themsen renner gjennom byen og er med på å danne et vakkert bybilde. Mange betegner faktisk Oxford for å være drømmebyen med flotte bygninger og god harmoni i alt man ser.

Historien til universitet i Oxford går tilbake til 1000-tallet. Flere av kollegiumene i byen er også åpne for besøkende, blant annet Christ Church College. En annen kjent bygning i Oxford er katedralen med samme navn som kollegiumet, Christ Church katedralen.

Sentrum av Oxford er fullt av trivelige hus, flotte plasser og gater med atmosfære. Det er ikke uten grunn at store deler av Harry Potter filmene ble spilt inn i nettopp Oxford. Det eldste museet i England befinner seg også i Oxford, det såkalte Ashmolean Museum. I dette museet kan man se verker av Pablo Picasso, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo og blant annet samlingen «Posie Ring», som visstnok skal ha inspirert Tolkien til å skrive Ringenes Herre. Museet befinner seg i Beaumont Street og er gratis å besøke. Det er dog stengt på mandager.

Oxford er også stolte av å produsere BMW Mini

Hvordan reise til Oxford fra London?
Reis med tog fra Paddington Station.

Oxford, England