Kom til London for å se Alexander Sørloth

Nordmenn har nå fått enda en grunn til å besøke London. Det er ikke for å se på Tottenham, Chelsea eller Arsenal, men for å besøke Selhurst Park der Alexander Sørloth heretter spiller sine kamper for Crystal Palace.

Det er alltid gøy med nordmenn som spiller i Premier League, og etter sin overgang til Crystal Palace er Alexander Sørloth blitt den nest dyreste norske fotballspilleren gjennom tidene. Den dyreste var Tore Andre Flo som i sin tid forlot Chelsea for å spille fotball i Glasgow Rangers i stedet.

Alexander Sorloth i Crystal Palace

Fra før er Joshua King kanskje den største norske stjernen i Premier League. Han hadde en herlig sesong som spiss i Bournemouth i fjor, men i 2017-18 sesongen har han slitt med å finne nettmaskene. Men, hvis noen husker tilbake, var det under vårsesongen av Joshua King virkelig slo til, så kanskje han kommer tilbake for fullt nå under vårsesongen?

Uansett, nå trenger vi ikke lenger bare å håpe på at Joshua King skal slå til i Premier League, for nå kan vi heie på Alexander Sørloth også. Han satt på benken under sin første kamp for Crystal Palace (en dag etter at overgangen var fullført), men forhåpentligvis vil Roy Hodgson finne plass til det norske fyrtårnet i troppen i nærmeste framtid.

Spennende Crystal Palace kamper i framtiden

Men, når skal du komme til London for å se Crystal Palace og forhåpentligvis Alexander Sørloth spille? Har du lyst til å få med deg en fantastisk kamp er 26 februar en herlig dato. Da blir det nemlig London derby mellom Crystal Palace og Tottenham, så det er noe mange fotballgale nordmenn gjerne vil få med seg. Laget skal siden spille mot Manchester United den 5 mars (på Old Trafford), mens det igjen er klart for London derby den 10 mars… da skal Crystal Palace spille på hjemmebane mot Chelsea. På den siste dagen i mars skal Crystal Palace spille på hjemmebane mot Liverpool, så det er mange godbiter på gang.

Det er viktig for Crystal Palace å plukke poeng i disse kampene, for de ligger definitivt i faresonen blant lag som kan rykke ned til Championship hvis de ikke drar med seg en del fra de resterende Premier League kampene denne sesongen.

Vi heier selvfølgelig på Crystal Palace, og ikke minst på Alexander Sørloth!

I påvente av spennende Crystal Palace kamper med Sørloth på laget, kan du kanskje se på spennende sendinger fra vinter OL i stedet? Du kan følge de norske utøverne også i England. Les mer om hvordan du gjør det her.

 

BBC viser vinter OL i England

Visste du at BBC er kanalen med rettigheter til å vise vinter OL i England? Men, det betyr ikke at du kan se alt mulig der, for interessen for vinter OL er mildt sagt laber i England.

I USA er det NBC som viser vinter OL, og der er det stor interesse for begivenheten. De har med drøssevis av deltagere, og de er alltid en av de nasjonene med flest gullmedaljer når olympiaden er over. Det er ikke slik det er med England. De sliter med å vinne noe særlig med gull, og dermed er det også laber interesse for vinter OL i England generellt. Det gjør videre at BBC ikke viser alt som skjer live på TV, men på deres interettside vil du høyst sannsynlig kunne se livesendinger fra det meste av det som skjer.

London i Februar

London er vakkert i februar også!

Det faktum at vinter OL blir arrangert i Sør-Korea, som betyr en annen tidssone, som igjen betyr at mye kommer til å skje mens folk i England sover, eller nettopp har stått opp og drikker morgenkaffen, hjelper heller ikke mye på saken.

Har du allikevel lyst til å se på vinter OL på BBC online kan du lese mer om hvordan du ser på BBC på nettet i denne artikkelen. Vil du bare finne reinspikka informasjon om hvordan du ser på vinter OL på nettet, sjekk denne artikkelen i stedet.

Hva slags vær kan du forvente deg i London i februar?

I skrivende stund er det snøstormer og snøkaos rundt i flere byer i Norge, og trikken i Oslo stopper ikke på de forskjellige trikkestoppene (leste vi nettopp i en artikkel på Aftenposten.no). Det snør også i mange andre byer rundt i Europa, men samtidig er det pluss syv varmegrader i London og ingen snø. Det kan være litt duskevær, men snø er det svært lite med i London. Du trenger derfor ikke bekymre deg mye for snø hvis du kommer til London i februar, men duskevær bør du være forberedt på.

Hvorfor ikke lese litt om utstillinger i London, og om det skulle bli litt surt eller regne, gå en tur til British Museum, National Gallery eller kanskje Tate Modern for å se på vakre bilder, lære og suge til deg informasjon?

 

Julemarkeder i London i 2017

Har du hørt om det fantastisk Winter Wonderland markedet i Hyde Park? Eller kanskje noen har fortalt deg om Southbank Centre Winter Festival? Her kan du finne datoene for de mest kjente julemarkedene i London i 2017.

Det mest kjente av alle julemarkeder i London er det såkalte Winter Wonderland i Hyde Park. Her kan du gå på skøyter, spise og drikke, og selvfølgelig kjøpe med deg souvenirer og julegaver hjem. Dette markedet åpner relativt tidlig i 2017, noe som betyr at du kan besøke det allerede fra den 17 november. Det er ikke mange markeder i Europa som åpner så tidlig, men unntak av julemarkedet i Budapest som åpner allerede den 10 november.

Eventyrlandet i Hyde Park vil være åpent fram til den 1 januar og vil ha åpent hver dag i denne perioden med unntak av 25 desember. Det er gratis å besøke området, men man må betale for det meste av aktiviteter og moro som foregår i selve området.

Julemarkeder i London i 2017

Nyt denne utsikten når du besøker julemarkedet mellom Tower Bridge og London Bridge – Av melis / Shutterstock

Det nest mest populære julemarkedet i London heter Southbank Centre Winter Festival. På dette markedet finner man svært mange muligheter til å kjøpe med seg ting hjem, og det er også mange programmer som foregår på scenen. Dette hjelper alle besøkende å komme i julestemning. Høres det fristende ut? Julemarkedet åpner den 1 desember i 2017 og vil holde åpent fram til den 2 januar.

I området mellom Tower Bridge og London Bridge finner du julemarkedet som de ofte kaller Christmas by the river. I området mellom broene, mest fokusert rundt og ved Hay’s Galleria, finner du rundt 50 boder med diverse stæsj, og du kan samtidig nyte fantastisk utsikt mot Tower Bridge og Tower of London. Dette markedet åpner den 30 november og vil være åpent fram til 3 januar i 2018.

Julemarkedet ved Kew Gardens kommer til å være åpent fra 22 november til den 1 januar.  Merk at dette markedet er annerledes enn de andre, så det krever inngangsbillett og det er kun åpent noen timer om dagen.

Flere julemarkeder i London

Du kan lese mer om andre julemarkeder i London her (generell informasjon). Vi skal forsøke å oppdatere denne artikkelen med mer informasjon når vi vet mer om julemarkedene i Kew Gardens, julemarkedet ved Tate Modern og andre vi kommer over. Har du mer informasjon enn vi har må du gjerne dele den ved å skrive en kommentar nedenfor.

God reise til London og ha en riktig god jul!

 

Fantastiske pasteller fra Degas [Nasjonalgalleriet i London]

Edgar Degas er en kjent artist som levde mellom 1834 og 1917. Hans fulle navn var Hilaire-Germain-Edgar, men de fleste snakker om han kun som Degas.

Burrell samlingein i Skottland inneholder en av de største samlinger med Degas verker i hele verden. Nå forlater 20 pastell bilder denne samtidig for å bli utstilt sammen utenfor Skottland for første gang, på Nasjonalgalleriet i London.

Degas likte å eksperimentere, og dette gjorde at han stod litt ut blant impresjonistene på 1800-tallet. Han jobbet med forskjellige materialer og teknikker, og det er ingen tvil om at pastellmaling ble en av hans store favoritter. Er du spent på resultatet? Få med deg denne utstillingen på Nasjonalgalleriet i London, som forøvrig er gratis.

Degas from Burrell

Drawn in Colour: Degas from the Burrell

20 september – 7 mai
Nasjonalgalleriet

For mer informasjon om andre ting som skjer i London, spennende utstillinger, konserter eller bare tips til restauranter, les videre rundt her i vår norske London Guide.

Bli kjent med skyterne på det Britiske museet

ScythiansHar du hørt om skyterne? Kanskje du har det, eller kanskje du ikke har det. Uansett er utstillingen om skyterne i det Britiske museet noe du kan ha stor interesse av.

Skyterne beskrives ofte som de legendariske krigerne av sin tid. I perioden mellom 14 september og 14 januar kan du bli bedre kjent med disse hvis du besøker British Museum og tar en titt på utstillingen som har den offisielle tittelen: «Scythians – warriors of ancient Siberia.» Selve utstillingen er arrangert i samarbeid med  State Hermitage Museum i St Petersburg.

Skyterne var en gruppe mennesker, en kultur, som vi kjenner fra tiden mellom 900 og 200 før Kristus. De krysset veier med kjente kulturer som den Assyriske, den Persiske og den Greske kulturen, men allikevel er det mye skygge og lite vitenskap om hvem de faktisk var.

Basert på nyere oppdagelser er denne utstillingen nå blitt virkelighet. Her kan du se rester av klær som har blitt preservert under is, fantastiske smykker og til og med mumifiserte krigere og hester. Høres det ikke spennende ut?

Scythians – warriors of ancient Siberia

British Museum
14 september til 14 januar

Vil du lese mer om andre ting som skjer i London er det bare å lese videre i vår norske London Guide. Her finner du også informasjon om julemarkeder i byen, spennende aktiviteter, kjente restauranter, flere museer og mye mer.