Se fotball VM på sportsbar i London

Er du på jakt etter et sted der du kan se på fotball VM i London? Her er noen tips til hvor du kan gå i området rundt Oxford Street.

Så langt vi vet blir det ingen steder i London der det vil stå en kjempeskjerm på åpen plass, med mange tusen mennesker som ser på. Grunnen til at dette ikke er på mote for øyeblikket er terrorfaren som oppstår i det mange tusen mennesker samles på en åpen plass, og derfor er slike arrangementer enten dømt ulovlig, eller i allefall svært vanskelig å arrangere i byer som Brussel og Paris.

Det er akkurat det samme som vi ser rundt i Europa med julemarkeder. Disse utgjør også en stor fare, og derfor er det noen steder de har blitt avlyst, stengt, eller så er de bare omringet av politi, samt at det er veiblokkader som gjør at lastebiler og andre uinviterte biler ikke kan kjøre inn i området.

Watch the FIFA World Cup 2018 in London

Om du vil se fotball VM i London er løsningen derfor å gå på en sportsbar.

Slike finnes det heldigvis veldig mange av, så du trenger ikke å leite lenge for å finne en. Disse barene viser alle kampene fra fotball VM. Har du planer om å se på England sin første VM kamp i 2018 mot Tunisia på en slik pub? Da bør du være tidlig ute. Du bør faktisk reservere plass så langt det er mulig, bare for å være på den sikre siden.

Nedenfor finner du noen tips til barer som ligger sentralt i London. Ta en titt på de forskjellige hjemmesidene for å finne ut hvem som er sympatisk og hvem som frister deg til å se fotball VM på nettopp det stedet sammen med drøssevis av andre fotballfans i London.

Du kan også se fotball VM på BBC og ITV i England på hotellrommet eller på internett, men det er selvfølgelig gøyere å se det ute. Om du vil se fotball VM på norsk TV i England, kan du lese mer om hvordan det gjøres her.

Vi håper du kommer til å storkose deg i England, og glem ikke å heie på England når de skal spille! 

 

Rodin og kunsten fra gamle Hellas [Utstilling]

RodinDen populære franske skulptøren Auguste Rodin besøkte London i 1881. Under besøket så han flere skulpturer fra gamle Hellas da han besøkte British Museum og han ble svært inspirert. Om du legger av et besøk til British museum i perioden mellom 26 april og 29 juli i 2018 kan du se hva som ble resultatet av dette besøket.

Selve utstillingen er et bevis i seg selv på viktigheten av kunstmuseum og andre kulturelle museer. De er med på å inspirere, underveise og påvirke. Og hadde det ikke vært for utstillingen i British Museum i 1881 som påvirket Rodin i slik grad, er det mulig at hans karriere og verk hadde sett annerledes ut enn slik vi kjenner den i dag. Men, heldigvis fantes British Museum i 1881, og det gjør det fremdeles i dag, så kom og bli inspirert og kanskje besøket vil påvirke din framtid og karriere også?

Under besøket i 1881 så Rodin mange skulpturer fra gamle Hellas. Mange av disse verkene var i dårlig tilstand og manglet hoder og andre kroppsdeler. Dette førte til at Rodin begynte å lage lignende skulpturer, og disse ofte uten hode. Og for å gjøre utstillingen enda mer spennende vil Rodin’s verker bli utstilt ved siden av flere skulpturer fra gamle Hellas, nettopp de som i sin tid inspirerte Rodin til å lage sine egne verker.

Rodin og kunsten fra gamle Hellas

British Museum
26 april – 29 juli

Vi håper du kommer til å kose deg i London og på denne utstillingen. For mer informasjon om London og hva som skjer i byen er det bare å lese videre rundt i vår norske London Guide.

Bjørk på All Points East festival i London

Fra den 25 til den 27 mai er det tid for All Points East festival i London. Begivenheten blir arrangert i Victoria Parken og ett av høydepunktene blir Bjørk konserten.

Vi vet faktisk ikke når Bjørk kommer til å gå på scenen under All Points East festivalen enda, men det blir jo helt klart en gang i perioden mellom den 25 og den 27 mai. Det kommer også til å være flere andre artister som skal på scenen, men det er ikke de største stjernene, men for de som er inne i miljøet, er det likevel mange høydepunkter å se fram i mot.

For mer informasjon (og enda mer oppdatert informasjon) anbefaler vi at du besøker hjemmesiden til festivalen her.

Bjork London

Bjørk er en utrolig fargerik artist, og hun har en stemme som man kan kjenne igjen uansett hvor man er og når man hører den. Sitter du i bilen og hører på radio, uten å høre radioreporteren introdusere artisten og sangen, vil du allikevel vite at det er Bjørk du hører på… Hun har en fantastisk stemme.

Bjørk har ikke bare en spennende stemme, hu er også en spennende person. I 2017 slapp hun sitt nye album og noe av det revolusjonerende hun gjorde var å dele ut 100 Audiocoins til alle som kjøpte albumet. Hva er en Audiocoin? Det er en kryptovaluta, og den er fortsatt svært liten og har liten verdi. Da albumet ble gitt ut hadde disse 100 Audiocoinene en total verdi på rundt 0,19 Dollar. Det har passert en god del måneder siden det, og nå er gaven fra Bjørk verdt omlag 0,60 Dollar. Det betyr faktisk at verdien på hennes gave har tredoblet seg siden utgivelsen, og det er jo ikke så værst. Og hvem vet, kanskje beløpet vil doble seg videre mange ganger og om noen år har du tjent tilbake alle pengene du brukte på selve CD-en og mye mer enn det? Hvis flere artister følger i fotsporene til Bjørk kommer det helt sikkert til å gå slik!

Audiocoin er fortsatt ikke en topp-100 kryptovaluta, men med tiden kanskje den blir det?

Skal du på All Points festivalen i London?

Vi synes den høres litt kjip ut. Bjørk er utrolig spennende, men vi hadde heller dratt til en annen by der hu skal opptre for å få med oss Bjærk konserten ene og alene, og heller gjort mye annet enn å dra på All Points East festivalen i London.

Kom til London for å se Alexander Sørloth

Nordmenn har nå fått enda en grunn til å besøke London. Det er ikke for å se på Tottenham, Chelsea eller Arsenal, men for å besøke Selhurst Park der Alexander Sørloth heretter spiller sine kamper for Crystal Palace.

Det er alltid gøy med nordmenn som spiller i Premier League, og etter sin overgang til Crystal Palace er Alexander Sørloth blitt den nest dyreste norske fotballspilleren gjennom tidene. Den dyreste var Tore Andre Flo som i sin tid forlot Chelsea for å spille fotball i Glasgow Rangers i stedet.

Alexander Sorloth i Crystal Palace

Fra før er Joshua King kanskje den største norske stjernen i Premier League. Han hadde en herlig sesong som spiss i Bournemouth i fjor, men i 2017-18 sesongen har han slitt med å finne nettmaskene. Men, hvis noen husker tilbake, var det under vårsesongen av Joshua King virkelig slo til, så kanskje han kommer tilbake for fullt nå under vårsesongen?

Uansett, nå trenger vi ikke lenger bare å håpe på at Joshua King skal slå til i Premier League, for nå kan vi heie på Alexander Sørloth også. Han satt på benken under sin første kamp for Crystal Palace (en dag etter at overgangen var fullført), men forhåpentligvis vil Roy Hodgson finne plass til det norske fyrtårnet i troppen i nærmeste framtid.

Spennende Crystal Palace kamper i framtiden

Men, når skal du komme til London for å se Crystal Palace og forhåpentligvis Alexander Sørloth spille? Har du lyst til å få med deg en fantastisk kamp er 26 februar en herlig dato. Da blir det nemlig London derby mellom Crystal Palace og Tottenham, så det er noe mange fotballgale nordmenn gjerne vil få med seg. Laget skal siden spille mot Manchester United den 5 mars (på Old Trafford), mens det igjen er klart for London derby den 10 mars… da skal Crystal Palace spille på hjemmebane mot Chelsea. På den siste dagen i mars skal Crystal Palace spille på hjemmebane mot Liverpool, så det er mange godbiter på gang.

Det er viktig for Crystal Palace å plukke poeng i disse kampene, for de ligger definitivt i faresonen blant lag som kan rykke ned til Championship hvis de ikke drar med seg en del fra de resterende Premier League kampene denne sesongen.

Vi heier selvfølgelig på Crystal Palace, og ikke minst på Alexander Sørloth!

I påvente av spennende Crystal Palace kamper med Sørloth på laget, kan du kanskje se på spennende sendinger fra vinter OL i stedet? Du kan følge de norske utøverne også i England. Les mer om hvordan du gjør det her.

 

BBC viser vinter OL i England

Visste du at BBC er kanalen med rettigheter til å vise vinter OL i England? Men, det betyr ikke at du kan se alt mulig der, for interessen for vinter OL er mildt sagt laber i England.

I USA er det NBC som viser vinter OL, og der er det stor interesse for begivenheten. De har med drøssevis av deltagere, og de er alltid en av de nasjonene med flest gullmedaljer når olympiaden er over. Det er ikke slik det er med England. De sliter med å vinne noe særlig med gull, og dermed er det også laber interesse for vinter OL i England generellt. Det gjør videre at BBC ikke viser alt som skjer live på TV, men på deres interettside vil du høyst sannsynlig kunne se livesendinger fra det meste av det som skjer.

London i Februar

London er vakkert i februar også!

Det faktum at vinter OL blir arrangert i Sør-Korea, som betyr en annen tidssone, som igjen betyr at mye kommer til å skje mens folk i England sover, eller nettopp har stått opp og drikker morgenkaffen, hjelper heller ikke mye på saken.

Har du allikevel lyst til å se på vinter OL på BBC online kan du lese mer om hvordan du ser på BBC på nettet i denne artikkelen. Vil du bare finne reinspikka informasjon om hvordan du ser på vinter OL på nettet, sjekk denne artikkelen i stedet.

Hva slags vær kan du forvente deg i London i februar?

I skrivende stund er det snøstormer og snøkaos rundt i flere byer i Norge, og trikken i Oslo stopper ikke på de forskjellige trikkestoppene (leste vi nettopp i en artikkel på Aftenposten.no). Det snør også i mange andre byer rundt i Europa, men samtidig er det pluss syv varmegrader i London og ingen snø. Det kan være litt duskevær, men snø er det svært lite med i London. Du trenger derfor ikke bekymre deg mye for snø hvis du kommer til London i februar, men duskevær bør du være forberedt på.

Hvorfor ikke lese litt om utstillinger i London, og om det skulle bli litt surt eller regne, gå en tur til British Museum, National Gallery eller kanskje Tate Modern for å se på vakre bilder, lære og suge til deg informasjon?